Olen Terhi Oksanen ja kasvatan pienimuotoisesti Australianterriereitä eli ausseja kennelnimellä Terhierin. Perheessämme näitä hurmaavia karvakuonoja on ollut vuodesta 1990. Ensimmäiset Terhierit näkivät päivänvalon jo vuonna 1993, mutta varsinaisen harrastuksen kasvattajana katson kuitenkin alkaneen vasta toisesta pentueestamme, vuonna 1999.

   

Kuvassa vasemmalta: 
Red Pepper, Under My Spell, Twisted Sister, Kiss Kiss
Ensimmäinen oma aussini oli vuonna 1989 syntynyt Sinimarjan Cilla (Fin Mva Ymsens Yarranbat - Fin Mva Sinimarjan Anastasia). Ennen Cilla- aussia perheessämme oli ollut mm. landseer, labradorinnoutaja, sekä dalmatialainen - uroksia ja isokokoisia kaikki. Cillan saapuminen perheeseemme mullisti koko koiraharrastuksemme, rotua ei ole sen koommin tarvinnut uudelleen miettiä. Ausseissa meitä viehätti ja viehättää edelleen näppärä koko, sekä iloinen ja reipas luonne; Suuri koira pienessä paketissa.

Kotonamme asustaa vakituisesti neljä koiraa Terhierin Under My Spell "Sandra", edellisen poika Terhierin Downunder "Valve", edellisen poika Terhierin Mambo "Voltti" sekä Tanskantuontini Al-Dabaran Viggo "Viggo".
 
Haluamme pitää koiramäärän kotona kohtuullisen pienenä, jotta koiramme voivat - niin "näyttelykoiria" kuin ovatkin - viettää normaalia lemmikin elämää pihalla puuhastellen, leikkien ja sohvalla köllötellen. Toisinaan taloudessamme kuitenkin häntää heiluttaa useampikin karvakuono, meillä on hyvin usein vierailevia tähtiä hoidossa.

Mielestäni on ensiarvoisen tärkeää, että kauniin ja  rodunomaisen  ulkomuodon lisäksi koira on terve sekä fyysisesti, että psyykkisesti. Lapsiperheessä - kuten meillä - luonteen merkitys korostuu entisestään. Koiramme ovat meille rakkaita perheenjäseniä, jotka touhuavat mukana jotakuinkin kaikessa mitä teemme. Tästä johtuen, sen lisäksi, että koirieni pitää tulla toimeen keskenään, on niiden oltava tarpeeksi täyspäisiä elääkseen lastenkin kanssa jokapäiväistä elämäämme. Ensisijaisena tavoitteenani onkin kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, kaikin puolin terveitä australianterrieriereitä, joka tuottavat iloa ja hyvää mieltä niin omalle perheelleen, kuin ympäristölleenkin.

 

Aussimaisiin harrastusvuosiini mahtuu aktiiviaika Australianterrierikerho ry:n hommissa, niin hallituksessa, kuin jalostustoimikunnassakin. Olen suorittanut mm. jalostusneuvojan peruskurssin. Helmikuussa 2018 hyppäsin Aussilehden päätoimittajaksi.

Aikanaan olen kokeillut agilityä Cillan kanssa, kävimmepä muutaman kerran tokokurseillakin kääntymässä. Myöhemmin olen käynyt koirineni mm.tokoagi-kurssilla ja hieman isompien pentukoirien kanssa vierailemme mahdollisuuksien mukaan eläinlääkäriaseman järjestämillä pentukursseilla.


PS. Mikäli haluat ottaa yhteyttä, tavoitat minut puhelimitse numerosta 045 - 347 08 55 tai sähköpostilla terhierin[at]terhierin.com